E10 Wokpaleis Friesland Ryptsjerk

E10 Wokpaleis Friesland Ryptsjerk

Verbouw en uitbreiding van het voormalig hotel en restaurant E10 te Rijperkerk. Een ingreep aan de westzijde en oostzijde geven het restaurant een nieuw aanzicht. De bestaande entree was smal en het aanzicht verpauperd. Een grote luifel met daarnaast een nieuwe verhoogde eetzaal geeft de westgevel een hoogwaardige uitstraling. Een de oostzijde wordt een grote serre gebouwd welke voortborduurt in de stijl van de laatste uitbreiding uit 1997, waarbij een ‘daklandschap’ met grote kolommen en veel glas centraal staat.

Visserswoning Warga

Totale renovatie van oude visserswoning uit 1880 met een nieuwe gevel van Modiwood.

Van bank naar woning Opeinde

Ons voormalig eigen kantoor annex woonhuis. Gesitueerd in de voormalige Rabobank van Opeinde.   Bij aankoop waren balie's en meubilair zelfs nog aanwezig. Wat in eerste instantie beperkingen leken heeft zich ontwikkeld tot bijzondere ruimtes. De kluis is badkamer geworden. De lobby kantoor en achter de voormalige balie is nu de woonkamer. Er is eerst veel sloopwerk gedaan. Alle kolommen welke in de ruimte stonden zijn weggehaald en vervangen door zware HEA profielen.   Er is een groot gat in de achterzijde van het pand gemaakt waardoor er tuin gericht kan worden gewoond. Er is een nieuw dak op gekomen met valkke keramische dakpannen en koperen goten.   Er is een trap naar de bovenverdieping gemaakt en op de boven verdieping zijn nu 3 slaapkamers en een toilet gerealiseerd. Gegevens:
  • Locatie: Opeinde
  • Bouwmethode: traditioneel

Kap op garage Appelscha

Door een kap op de bestaande garage te plaatsen is hier 65 m² extra ruimte gerealiseerd. De kap is in de fabriek gemaakt en in 1 dag geplaatst. Het is noodzakelijk om een bouwvergunning aan te vragen voor een dergelijke verbouwing.