Renovatie woonboerderij Norg

Renovatie woonboerderij Norg

Deze 100 jaar oude boerderij is volledig gerenoveerd, waarbij de oude bint constructie gehandhaafd is en opgenomen in de nieuwbouw.  Het oude doorgezakte dak is volledig vernieuwd en voorzien van hoogwaardige isolatie. Een ´hap´ uit de zijkant van de boerderij geeft veel toegevoegde waarde aan het geheel en doorbreekt de enorme langgerektheid van het volume. Aan de binnenzijde is de oude bint structuur gecombineerd met strakke wit gestukte vlakken en veel vide, een mooi geheel waarbij de sfeer en het karakter van de oude boerderij optimaal zijn.

Visserswoning Warga

Totale renovatie van oude visserswoning uit 1880 met een nieuwe gevel van Modiwood.

Van bank naar woning Opeinde

Ons voormalig eigen kantoor annex woonhuis. Gesitueerd in de voormalige Rabobank van Opeinde.   Bij aankoop waren balie's en meubilair zelfs nog aanwezig. Wat in eerste instantie beperkingen leken heeft zich ontwikkeld tot bijzondere ruimtes. De kluis is badkamer geworden. De lobby kantoor en achter de voormalige balie is nu de woonkamer. Er is eerst veel sloopwerk gedaan. Alle kolommen welke in de ruimte stonden zijn weggehaald en vervangen door zware HEA profielen.   Er is een groot gat in de achterzijde van het pand gemaakt waardoor er tuin gericht kan worden gewoond. Er is een nieuw dak op gekomen met valkke keramische dakpannen en koperen goten.   Er is een trap naar de bovenverdieping gemaakt en op de boven verdieping zijn nu 3 slaapkamers en een toilet gerealiseerd. Gegevens:
  • Locatie: Opeinde
  • Bouwmethode: traditioneel

Kap op garage Appelscha

Door een kap op de bestaande garage te plaatsen is hier 65 m² extra ruimte gerealiseerd. De kap is in de fabriek gemaakt en in 1 dag geplaatst. Het is noodzakelijk om een bouwvergunning aan te vragen voor een dergelijke verbouwing.